Hozzávalók:
90 dkg harcsafilé
1 dkg tárkony
16 dkg vaj
1 db citrom
2 dl tejszín
6 dkg liszt
2 tojássárgája
fél vöröshagyma
só
Elkészítés:
A harcsafilét csíkokra vágjuk, a vaj felét felolvasztjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és olvasztott vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a halat és rövid ideig pirítjuk.
Az üvegesre pirított hagymát és a halat felöntjük kb. 1 liter vízzel lassan felfőzzük.
A megmaradt vajból és a lisztből világos rántást készítünk amibe beletesszük a tárkonyt. Ezután ezt belekeverjük a levesbe és ízlés szerint sózzuk.
A tejszínt és a tojássárgáját elkeverjük és azt is a leveshez adjuk. Ezután már ne forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás. Tálalás előtt a citrom levét hozzáadjuk.
Jó étvágyat!