2009. augusztus 31., hétfő

Pulykamell recept - Pulykaszeletek zöldbabbal és édes hagymaszósszal

Hozzávalók:

2 ek reszelt narancshéjj
1,25 dl frissen facsart narancslé
2 kk reszelt citromhéj
1,25 dl frissen facsart citromlé
3 ek méz
fél kiskanál frissen őrölt fekete bors
4 kisebb szelet pulykamellfilé
45 dkg zöldbab
2 ek vaj
2 nagyobb, apróra vágott hagyma
2 gerezd összezúzott fokhagyma

Elkészítés:

Keverjük össze a narancs és a citrom reszelt héját a mézet és a borsot. Majd hagyjuk pihenni.

A hússzeleteket sózzuk meg és verjük 1 cm vastagságúra.

Sós felforralt vízben3 percig főzzük a zöldbabot. Majd vegyük ki és csepegtesse le.

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben és rátesszük a hagymát, a zöldhagymát és fokhagymát. Addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Miután elkészült a hagymákat kiszedjük egy tányérra.

Ezután a serpenyőben megsütjük a pulykamellszeleteket. Hirtelen, maximum 3 percig. Majd rakjuk rá a zöldbabra. Az első lépésen elkészített gyümölcslét beleöntjük a serpenyőbe, a már megdinsztelt hagymát hozzáadjuk és kb. két percig együtt forraljuk.
Tálaláskor a szószt a pulykamell szeletekre öntjük.

Jó étvágyat!