Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
1 húsleveskocka
2 dl tejszín
só, őrölt bors
15 dkg cheddar vagy gouda sajt
néhány kis brokkoli levél
A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát úgyszintén.
A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult.
A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk.
A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. Brokkolilevelekkel díszítjük.
Jó étvágyat!