2009. augusztus 28., péntek

Hal recept - Harcsapaprikás főzés

Hal recept - Harcsapaprikás hozzávalók:

90 dkg harcsafilé
2 db halászlé kocka
1 fej vöröshagyma
15 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
8 dkg zsír
fűszerpaprika

2 dl tejföl
10 dkg liszt

Hal recept - Harcsapaprikás elkészítése

A halászlé kockákat fél liter vízzel felforraljuk, a vöröshagymát finomra vágjuk, zsírban megpirítjuk.
A harcsa húsát vastagabb csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és a halászlékockából készült alaplével felengedjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, valamivel később pedig a kockára vágott paradicsomot.
A tejfölt liszttel elkeverjük és ha a harcsa megpuhult, behabarjuk vele.
Köretnek túrós csuszát kínálhatunk hozzá.

Jó étvágyat!