Hal recept - Harcsapaprikás hozzávalók:
90 dkg harcsafilé
2 db halászlé kocka
1 fej vöröshagyma
15 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
8 dkg zsír
fűszerpaprika
só
2 dl tejföl
10 dkg liszt
Hal recept - Harcsapaprikás elkészítése
A halászlé kockákat fél liter vízzel felforraljuk, a vöröshagymát finomra vágjuk, zsírban megpirítjuk.
A harcsa húsát vastagabb csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és a halászlékockából készült alaplével felengedjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, valamivel később pedig a kockára vágott paradicsomot.
A tejfölt liszttel elkeverjük és ha a harcsa megpuhult, behabarjuk vele.
Köretnek túrós csuszát kínálhatunk hozzá.
Jó étvágyat!