2009. augusztus 28., péntek

Lángos recept - Sütés - Házi lángos

Hozzávalók:

40 dkg kenyér- vagy finomliszt
3 dkg élesztő
2 főtt burgonya
1 ek olaj
2 dkg só
langyos tej
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben megkelesztjük.

A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt és áttört burgonyát, egy kevés olajat. Majd a langyos sós tejet felhasználva lágyabb kelttésztát dagasztunk.

Tetejét liszttel meghintjük majd letakarjuk egy ruhával. 1 órát pihenni hagyjuk.

Mikor a tészta a kétszeresére megkelt vékony tenyérnyi darabokra kihúzzuk és forró olajba tesszük. Először fedővel lefedve süstjuk, majd a másik felét már fedő nélkül.

Jó étvágyat!