Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
4 ek olívaolaj
1 tk szárított rozmaring
só, őrölt csípőspaprika
8 vékony szelet nyers sonka
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
3 sárgarépa,
2 kis cukkini
1 ek paradicsompüré
1/8 l száraz fehérbor
2 ek olívaolaj
1 tk reszelt citromhéj
1 ek összevágott petrezsejem
Elkészítés:
1 A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába göngyölünk.
2 Meghámozzuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
3 Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.
4 A hússzeleteket a zöldségre fektetjük és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét előmelegített tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük és rögtön tálaljuk.