Hozzávalók:
4 evőkanál grépfrútlé
1,5 evőkanál mustár
1,5 evőkanál méz
negyed kiskanál pirospaprika
4 szelet lazacfilé
75 dkg kis darabokra tépett leveles kel
3 evőkanál olívaolaj
1-1 apróra összevágott sárga- illetve pirospaprika
Elkészítés:
A grépfrútlevet, a mustárt, a mézet és a pirospaprikát összekeverjük egy tűzálló tálban, majd lazacszeleteket beleforgatjuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
Eközben a kel leveleket forrásba lévő vízbe tesszük 5 percig.
Felforrósított olívaolajba beletesszük a paprikákat és 1 percig sütjük. Ezután hozzátesszük a kel leveleket és együtt pároljuk kb. 3 percig.
A pácolt lazacszeleteket fóliával borított grillrácsra helyezzük úgy, hogy a bőrös oldala lefelé legyen.
Grillezzük a lazacokat kb. 3 percig, majd a maradék páclével kenjük meg. Ezután további 3-4 percig sütjük, míg a lazac húsa omlós nem lesz.
Jó étvágyat!