2009. augusztus 31., hétfő

sütés recept - Pizza

Ananászos sonkás pizza

Hozzávalók:

pizzatészta:

3 teáskanál cukor
7 gramm szárított élesztő
250 ml melegvíz
315 g teljes kiőrlésű liszt
155 g liszt
60 ml növényi olaj

a tetejére:

2 ek paradicsompüré
250 ml üveges paradicsom
440 g aprított konzervananász
125 g apróra vágott sonka
1 cső karikára szelt édespaprika
4 szál szeletelt újhagyma
60 g reszelt, sovány mozarella sajt
2 ek petrezselyem

Elkészítés:

A cukrot és az élesztőt elkeverjük 60 ml vízzel. Meleg huzatmentes helyen 5 percig pihenni hagyjuk.

A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk. Beleöntjük az olajat, a megkelt élesztőt, a maradék vizet és összedolgozzuk lágy tésztává. Ezután gyúródeszkára tesszük és simává gyúrjuk.

Mikor elkészült a tészta letakarjuk átlátszó fóliával és 1 órára meleg helyre tesszük. Miután kétszeresére dagadt kiütögetjük belőle a levegőt és ketté osztjuk.

Ez után kinyújtjuk a tésztát, úgy hogy 30 cm-es átmérőjű, kerek formát kapjunk. A pizzalapot enyhén olajos sütőtálcára tesszük és megkenjük paradicsompürével. Felhelyezzük az ananász és sonka kockákat, a paprikát és megszórjuk újhagymával, sajttal, petrezselyemmel. 20 percig sütjük 220 fokon.

Jó étvágyat!