Hozzávalók:
pizzatészta:
3 teáskanál cukor
7 gramm szárított élesztő
250 ml melegvíz
315 g teljes kiőrlésű liszt
155 g liszt
60 ml növényi olaj
a tetejére:
2 ek paradicsompüré
250 ml üveges paradicsom
440 g aprított konzervananász
125 g apróra vágott sonka
1 cső karikára szelt édespaprika
4 szál szeletelt újhagyma
60 g reszelt, sovány mozarella sajt
2 ek petrezselyem
Elkészítés:
A cukrot és az élesztőt elkeverjük 60 ml vízzel. Meleg huzatmentes helyen 5 percig pihenni hagyjuk.
A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk. Beleöntjük az olajat, a megkelt élesztőt, a maradék vizet és összedolgozzuk lágy tésztává. Ezután gyúródeszkára tesszük és simává gyúrjuk.
Mikor elkészült a tészta letakarjuk átlátszó fóliával és 1 órára meleg helyre tesszük. Miután kétszeresére dagadt kiütögetjük belőle a levegőt és ketté osztjuk.
Ez után kinyújtjuk a tésztát, úgy hogy 30 cm-es átmérőjű, kerek formát kapjunk. A pizzalapot enyhén olajos sütőtálcára tesszük és megkenjük paradicsompürével. Felhelyezzük az ananász és sonka kockákat, a paprikát és megszórjuk újhagymával, sajttal, petrezselyemmel. 20 percig sütjük 220 fokon.
Jó étvágyat!