2009. augusztus 31., hétfő

Leves recept - Kínai marhahúsleves árpával és spenóttal

Hozzávalók:

75 dkg levesnek való jól letisztított, kockára vágott marhahús
1 fej apróra vágott vöröshagyma
4 gerezdnyi összezúzott fokhagyma
5 dl marhahúsalaplé
4 ek szójaszósz
1 db feldarabolt gyömbér
fél kiskanál só
20 dkg hántolt árpa
35 dkg spenótlevél (szár nélkül)
2 szál újhagyma felszeletelve

Elkészítés:

Egy nagy lábosba beletesszük a marhahúst a hagymával és a fokhagymával. Felöntjük 1,5 dl vízzel amihez hozzáadjuk az alaplét, a szójaszószt, a gyömbért, az édesköménymagot és a sót.
Mindezt közepes hőfokon felforraljuk.

Mikor felforrt belekeverjük az árpát és alacsonyabbra állítjuk a hőfokot. Ráteszünk egy fedőt és addig főzzük amíg a hús teljesen megpuhul.

Miután elkészült a leves belekeverjük a spenótleveleket és 2 percig hagyjuk párolódni. Tálalás előtt vegyük ki a gyömbérdarabokat és díszítsük zöldhagymával.

Jó étvágyat!